Zelf heerlijke pompoensoep maken

Ik vind het leuk en ontspannend om soms een flinke pan soep te maken. Hier kan ik meerdere keren van eten. Als diner, lunch of opkikkertje… soep kan naar mijn idee altijd. Een van mijn favoriete soepen is pompoensoep. Ik geef je mijn recept voor Australische pompoensoep. Kook je met me mee?

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 flespompoen
  • 300 gram aardappelen
  • 1 ui
  • Een rode peper
  • Een bosje bieslook
  • 80 gram macadamianoten
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje witte wijn
  • Kippenbouillon, 700 ml
  • Slagroom, 150 ml
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 100 gram gerookte kipfilet

Stap 1

Begin met het pellen en snipperen van de ui. Schil hierna de aardappelen en snijd ze in stukjes. De aardappels geven niet veel smaak, maar zorgen voor de binding van de soep.

Stap 2

Snijd de flespompoen doormidden, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de pompoen in grove stukken. Pak de rode peper en snijd deze in ringetjes. Liever een mild soepje? Verwijder dan de zaadjes van de peper. Als je wel van een beetje spicy houdt kun je de zaadjes gewoon laten zitten.

Stap 3

Tijd om te bakken! Doe de olijfolie in een pan en fruit de uitjes zo’n 2 minuten. Voeg de stukjes aardappel en pompoen toe en zorg ervoor dat je goed roert. Ook de kurkuma en rode peper toevoegen. De kurkuma is goed voor de smaak en voor de kleur. Blus het geheel af met een flinke scheut witte wijn en voeg de kippenbouillon toe.

Stap 4

Laat de soep zo’n 20 tot 30 minuten zacht koken. Zo worden de aardappels en pompoen goed gaar in het eigen vocht.

Stap 5

In de tussentijd snijd je de gerookte kipfilet in stukjes. Hierna rooster je de macadamianoten kort in een koekenpan, in een drupje olie. Kort geroosterd zijn ze altijd iets lekkerder. Haal de noten uit de pan en hak ze in stukjes. Snijd de bieslook heel fijn om straks over de soep te strooien.

Stap 6

Kijk ondertussen of de pompoen en aardappels goed gaar zijn door hierin te prikken. Als ze uit elkaar vallen zijn ze goed. Voeg een scheutje room toe voor de kleur en smaak. Voor de Aziatische smaak doe je er een beetje sojasaus bij en voeg zout toe.

Stap 7

Pureer de soep tot hoe fijn jij het lekker vindt. Doe de stukjes kip in de soep. Schep de verse pompoensoep in een kom of bord, strooi hier de gesneden bieslook en stukjes noten overheen en klaar is de heerlijke en gezonde pompoensoep!

Wat is jouw favoriete soep?

Liefs,

Anne