Zelf pepernoten maken: recept voor 70 stuks

5 december komt snel dichtbij
Tijd voor een recept: voor jou, van mij
Vandaag gaan we heerlijke pepernoten bakken
Zodat er tijdens Sinterklaasavond genoeg is om te pakken 

Wat we vandaag gaan bakken zijn kruidnootjes. Ik noem ze pepernoten, maar dan weet je dat het de kruidnoten zijn die je in de winkels overal ziet liggen. Met dit recept kun je binnen een uur je eigen pepernoten al proeven!

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

Wat heb je nodig voor ongeveer 70 pepernoten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 1 mespuntje zout
  • 100 gram boter, koud en nog hard
  • 6 eetlepels melk

Voeg het zelfrijzend bakmeel, speculaaskruiden, basterdsuiker en zout samen en meng dit door elkaar. Voeg hierna de boter en melk toe. Kneed met de hand tot je een stevige bal hebt.

Het is niet nodig om het deeg in de koelkast af te laten koelen. Je kunt dus gelijk al beginnen met het draaien van balletjes. Ik haal ongeveer 70 pepernootjes uit dit recept. Draai balletjes ter grootte van een knikker en leg de balletjes op de bakplaat. Als de bakplaat vol is schuif je deze in de oven. Na ongeveer 25 minuten zijn de pepernoten klaar. Even afkoelen en smullen maar!

Laat je weten of de lekkernijen goed zijn gelukt?

Liefs,
Anne

 

P.s. Ook deze pompoensoep is heerlijk met dit grijze weer. Heb jij de soep al gemaakt?