Top 10 vruchten die superhealthy zijn

Ben je ook zo gek op fruit? Het smaakt heerlijk en geeft je gezondheid echt een boost. Ik eet zeker twee stuks per dag. ’s Ochtends door de yoghurt, tussendoor in een smoothie of lekker makkelijk uit het vuistje. Eigenlijk is al het fruit gezond maar dit is voor mij dé top 10: 

Ananas

Boordevol vitamine C en mangaan! Ook kan ananas ontstekingen voorkomen.

Blauwe bessen

Vol met vitamine C en mangaan. De anti-oxidanten kunnen je immuunsysteem versterken. Heel gezond dus.

Aardbeien

Bevatten veel vitamine C, mangaan, foliumzuur en kalium[Link blog]. Aardbeien bevatten minder suiker dan veel andere vruchten dus ook nog eens goed voor de lijn!

Appels

Superhandig om bij je te hebben! Appels zitten vol vezels, vitamine B en C. Bijten in een appel is ook nog eens goed voor je tanden en tandvlees. Hap!

Bramen

Bramen zitten vol met vitamine C en mangaan. Bovendien bevatten ze veel foliumzuur, dus een must-eat als je zwanger wilt worden of als je al zwanger bent. Lekker door de yoghurt met wat suiker of zoetstof.

Bananen

Deze gele vitaminebommetjes zitten vol met kalium! En de vezels kunnen goed zijn voor je spijsvertering. Bananen bevatten veel suiker en zijn daarom ideaal bij het sporten.

Rode druiven

Druiven zitten vol met anti-oxidanten. Ze bevatten in verhouding weinig suiker, dus de ideale vrucht als je wilt afvallen!

Kersen

Dit heerlijke zoete fruit zit vol met vitamine C. Ook is er onderzoek gedaan naar het effect van kersen op spierpijn: Kersen of kersensap kunnen hiertegen helpen. Goed om te weten, toch?

Cranberries

Vol met anti-oxidanten, maar bovendien kunnen cranberries helpen tegen blaasontsteking. Drink cranberrysap als je last krijgt van je urinewegen en geef je body een boost!

Granaatappels 

Eet deze superfood zeker twee keer per week, want granaatappel kan een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Je kunt de pitjes zo eten of lekker door de salade doen. Mmm!

Natuurlijk zijn alle soorten fruit goed voor je. Blijf gewoon variëren, dan gaat fruit nooit vervelen! Vergeet je weleens gezond fruit te eten? Dan kun je het beste bij de D.I.O. Drogist bij jou in de buurt om advies vragen over vitamines, mineralen en supplementen.

Liefs,

Anne