Keelpijn? Met deze tips verzacht je de klachten!

Het najaar gaat gepaard met verkoudheid en griep, vooral nu het kouder wordt. Je krijgt al minder Vitamine D binnen en door de kou ben je vatbaarder voor virussen. Iets wat deze periode veel voorkomt is keelpijn. Gelukkig zijn er manieren om keelpijn te verzachten. Ik heb een paar tips voor je op een rij gezet.

Genoeg slapen

Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt. Duik extra vroeg je bed in zodat je lichaam de kans heeft zich te herstellen.

Thee met honing

Honing werd vroeger al gegeten tegen keelpijn. De zoete vloeistof werkt ontstekingsremmend en verzacht de pijn. Ik drink altijd veel thee met honing als ik last heb van mijn keel. Soms voeg ik ook andere kruiden toe om de klachten te verminderen. Zo verlicht kaneel bijvoorbeeld pijn, remt kurkuma ontstekingen en lost kruidnagel slijm op.

Kippensoep

Door het eten van kippensoep neemt het slijm in je holtes af. Hierdoor raakt je keel minder geïrriteerd.

Stomen

De stoom die vrijkomt bij een hete douche of een warm bad hydrateert je slijmvliezen, waardoor ze minder geïrriteerd raken. Voeg ook eens een beetje pepermuntolie toe als je gaat stomen in bad of boven een teiltje, dit kan de neus en keel openen.

Luchtvochtigheid

Droge lucht in huis kan voor geïrriteerde slijmvliezen zorgen. Zorg ervoor dat je huis vochtig genoeg blijft door een vochtregelaar te installeren. Een kommetje water op de verwarming kan ook al erg helpen.

Ice, ice, baby

Ook bevroren water doet goede dingen voor je keel. Een waterijsje verzacht de pijn. Let er wel op dat je geen ijsje op basis van zuivel neemt, want zuivel irriteert de keel.

Niet alleen ijs kan de klachten van keelpijn verwachten. Ook op een snoepje of dropje te zuigen kan verlichting geven aan de klachten. En er zijn natuurlijk ook keelpastilles te koop waarin pijnstillers verwerkt zijn. Kom eens langs bij jouw D.I.O. of DA drogist voor persoonlijk advies. We hebben meerdere producten die de klachten kunnen verminderen.

Wat zijn jouw tips tegen keelpijn?

Liefs,
Anne