Geen ochtendmens? Met deze tips wél!

Ochtenden blijven voor veel mensen een ding. De wekker gaat, je draait je het liefst nog een keer om, staat nét iets te lang onder de douche en rent vervolgens gehaast met natte haren en zonder ontbijt de deur uit. Je dag begint al gestrest, hoe moet dat de rest van de dag nog goed komen? Ik deel tips met je hoe je met kleine veranderingen toch een ochtendmens kan worden. En geloof me: het is het waard!

Laat je telefoon ’s ochtends met rust

Prima dat je er een wekker op zet, maar pak na het wakker worden niet direct je telefoon om te kijken wat je hebt gemist op Facebook en Instagram. Het nieuws kan ook wel een paar minuten wachten. Ga je bed uit na je wekker (oké.. of na 1 keer snoozen) en spring dan onder de douche of aan de ontbijttafel. Niet meteen in je telefoon duiken kan flink wat minuten schelen in de ochtend. En zo ben je direct op weg iets meer ochtendmens te worden.

Zet de radio aan

Het is je vast bekend dat muziek veel kan doen voor je stemming. Zet dus ook in de ochtend fijne muziek op. Je wordt er vrolijk van en krijgt er waarschijnlijk direct energie van. En dan neurie je ook nog eens je favoriete liedje gedurende de dag. Klinkt als een goed begin, toch?

Denk eerder na over je kleding

‘Wat trek ik aan vandaag?’ Als je jezelf deze vraag elke ochtend moet stellen heb ik een goede tip voor je: bedenk de avond van tevoren al wat je aan wil trekken. Als ik dit niet doe ga ik soms wel een half uur later de deur uit. Een kleine tip die veel tijd op kan leveren in de ochtend!

Neem tijd voor een lekker ontbijt

Het is een belangrijk begin van je dag: het ontbijt. Bovendien is onderweg naar werk gestrest een boterham eten iets wat je liever niet wil natuurlijk. En ook nog eens slecht voor je lichaam en humeur. Ga dus eens zitten voor een lekker ontbijtje. Nog een tip: drink een glas water met citroensap. Dit klinkt misschien niet als het allerlekkerste drankje en laat ik maar eerlijk zijn: dat is het ook niet. Het is echter wel een goede oppepper in de ochtend. Als je water met citroensap drinkt krijg je direct een kleine energieboost. Dat is nog eens lekker aan je dag beginnen.

Heel veel succes morgenochtend. Je kan het!

Liefs,
Anne