Stappenplan om zelf je haar te verven


Tijd voor een nieuwe look? Geef je haar een andere kleur. Een betaalbare en leuke optie is om dit thuis te doen. Het is niet zo moeilijk, je moet alleen even weten hoe je te werk moet gaan. En precies dat leg ik stap voor stap uit!

  • De allereerste stap: kies een kleur uit. Ga je voor donker, licht, of toch voor iets opvallends? Het is belangrijk om de juiste kleur en verf te kiezen voor jouw haar. Je kunt altijd persoonlijk advies vragen bij jouw D.I.O. of DA drogist.
  • De verf plakt minder goed op schoon haar. Was je haren dus niet net voor je het wil gaan verven. Als je stylingproducten gebruikt, wel even kammen of borstelen.
  • Zorg dat alles wat je nodig hebt al in de badkamer ligt. Zet een stoel neer en leg een boek of tijdschrift klaar. Of laptop/tablet met je favoriete serie natuurlijk. Zo hoef je de badkamer niet uit tijdens het proces en kun je geen vlekken maken in huis.
  • Doe voor de zekerheid een shirt aan waarbij het niet heel erg is als er vlekken op komen. Het wordt altijd een beetje een kliederboel en het zou zonde zijn als jouw favoriete shirt of blouse hierdoor verpest wordt. Leg ook een (oude) handdoek over je schouders en nek.
  • Gekke tip, maar het werkt echt: smeer je voorhoofd, oren en nek in met vaseline. Zo krijg je geen verfvlekken op je huid.
  • Meng de verf zoals op de verpakking staat.
  • Smeer je haar in met haarverf. Werk altijd van de hoofdhuid naar de punten en zorg ervoor dat de verf goed over het haar wordt verdeeld, zodat alle haren bedekt zijn met verf. Als het een zelfde kleur is, dus alleen voor de uitgroei en op te frissen, doe je eerst de uitgroei, de laatste 10 minuten kam je het door naar de punten, anders krijg je een opstapeling van verf!
  • Laat de verf volgens verpakking inwerken. Let op: de inwerktijd gaat in zodra je hele haar is ingesmeerd met verf. Je vermaak ligt al klaar, dus geniet even van aandacht voor jezelf.
  • Is de inwerktijd voorbij? Maak je haar een beetje nat en laat het opschuimen. Spoel de verf uit met lauw water. Blijf dit doen tot er geen verfkleur meer in het water zit, dan geeft het niet meer af.
  • Verzorg je haar met de meegeleverde crèmespoeling. Dit zorgt ervoor dat je haar zacht en glanzend wordt, en makkelijk te kammen is.

En klaar ben je! Ik hoop dat het gelukt is. Met een shampoo en conditioner voor gekleurd haar houd je de kleur zo lang mogelijk mooi. Geniet ervan!

Wat zijn jouw tricks bij het verven van je haar?

Liefs,
Anne