Sinterklaas vieren on budget

Sinterklaas. Dé oer-Hollandse feestdag. Met een zak cadeautjes voor de deur, lootjes trekken en surprises maken óf het Sinterklaasspel. Wij kiezen meestal voor het laatste. Iedereen neemt een stuk of 3 cadeautjes mee en dobbelen maar! Lachen, gieren, brullen tijdens zo’n avond. Jaloe maakt het nu nog niet zo mee, maar volgend jaar staat bij ons denk ik wel de zak voor de deur.

Soms worden die feestdagen een beetje veel en dat merk je dan in je portemonnee. Cadeautje hier, etentje daar. Het houdt niet op! Heel gezellig natuurlijk allemaal, maar hoe kun je hier nou op bezuinigen? Nou daar heb ik dé ideale oplossing voor… Het Sinterklaas-recycle-spel! Iedereen heeft nog wel wat spullen thuis liggen die je gewoon echt niet meer gebruikt, maar die nog hartstikke leuk zijn! Nu moet je niet je oude troep gaan inpakken natuurlijk, want dat is voor niemand leuk. Deze spullen heb je misschien nog wel thuis liggen die die je zo kunt inpakken:

Notitieblokjes

En dan bedoel ik niet van die blokken die je op kantoor hebt liggen. Misschien heb je een tijd terug een ingeving gehad om alles op te schrijven in een leuk schriftje, maar nooit gedaan… Leuk om in te pakken!

Kleding

Als je met vriendinnen speelt, is kleding ideaal. Elke vrouw heeft wel iets wat ze nooit meer draagt, maar voor een ander heel leuk kan zijn! Pak die blouse dus maar in!

Kaarsen

Of die kaarsenhouders die wel op tafel staan, maar waarom eigenlijk? Hartstikke leuk voor in het Sinterklaasspel of om op de avond zelf aan te steken 😉

Mokken of glazen

Ik heb zó veel glazen thuis… ik heb er zelfs nog 6 in de verpakking zitten omdat ik deze weer van iemand heb gekregen. Deze kunnen zo door het Sinterklaasspel in, om iemand anders blij te maken!

Sierraden

Die ene ring die je nooit meer draagt, of die oorbellen die superleuk zijn maar alleen jij uitslag van krijgt… Je vriendin wil die vast wel hebben!

Make-up

Je hebt ooit een lippenstift gekocht die jou eigenlijk niet zo mooi staat. Misschien is deze wel mooi voor je moeder, zus of vriendin! Of wat dacht je van nagellak?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je gewoon echt niks leuks kan vinden thuis voor het Sinterklaasspel. Bij D.I.O. kun je gelukkig terecht voor al je Sinterklaascadeautjes, bijvoorbeeld de heerlijkste geuren en geschenksets, maar ook cadeautjes tot 5.-! Bekijk hier Lotte’s tips voor de leukste Sinterklaascadeautjes uit onze winkel!

Liefs,

Anne