Recept: gezonde pizza met feta en groenten

Vorige week deelde ik een recept voor pompoensoep met je. Vandaag is het tijd voor iets anders. Pizza! Pizza Quattro Formaggi is natuurlijk heerlijk, maar het is ook een caloriebommetje van heb ik jou daar. Soms heb ik heel veel zin in pizza, maar niet in ongezond eten. Dan maar een gezonde pizza maken, toch? Ik deel mijn favoriete recept met je. Gezond en ook nog eens makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig?

 • Een spelt- of volkorenbodem
 • Een potje tomatensaus
 • Courgette
 • Zongedroogde tomaat
 • Paprika
 • Champignons
 • Ui
 • Olijfjes
 • Feta
 • Italiaanse kruiden of oregano

Tijd om de heerlijke pizza te maken!

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Snijd de courgette, champignons, paprika, ui, tomaat en olijfjes
 • Smeer de bodem in met olijfolie en tomatensaus
 • Verdeel de stukjes groente over de pizza
 • Strooi de oregano en/of Italiaanse kruiden over de pizza
 • Verkruimel de feta en verdeel deze over de pizza
 • Doe de pizza een kwartier in de oven

En de heerlijke en gezonde pizza is klaar. Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?

 

Liefs,
Anne