Makkelijk maar heerlijk: aardappeltjes uit de oven met rozemarijn


Ik vind het leuk om te koken en vind aardappels heerlijk. Gekookt, gepureerd of gebakken: het kan allemaal. Op dit moment vind ik niks lekkerder dan aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn. Heerlijk bij verse groenten of een lekkere salade. En ook nog eens heel makkelijk om te maken. Ik deel mijn recept vandaag met jou, zodat je deze lekkere aardappelpartjes uit de oven ook zelf klaar kunt maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 8 kruimige aardappelen
  • 2 takjes Rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Zeezout
  • Olijfolie

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappels en dep ze droog met een keukenpapiertje. Ik laat de schil er in dit recept vaak omheen.
  • Snijd de aardappelen in partjes en leg de partjes op een bakplaat.
  • Doe er wat olijfolie overheen en breng de aardappelen op smaak met wat zout.
  • Plet de teentjes knoflook met de platte kant van je mes en leg de stukjes knoflook tussen de aardappeltjes.
  • Snijd/hak de rozemarijn fijn en strooi over de partjes.
  • Doe de bakplaat in de oven. De aardappeltjes zijn na ongeveer 30 minuten klaar.

Simpel, maar zo heerlijk! Laat je weten wat je ervan vindt?

Liefs,
Anne