Koude handen en voeten?

Brrr, wanneer je handen of voeten koud zijn wordt je hele lichaam meestal gewoon echt niet meer warm. Vooral vrouwen hebben vaak last van koude handen en voeten. Dit komt doordat vrouwen vaak een minder goede doorbloeding hebben. Hoe kun je ervoor zorgen dat je handen en voeten toch iets warmer worden en blijven? Ik geef je een paar handige tips! 

Baby it’s cold outside

Het is dus belangrijk om de doorbloeding te stimuleren in je handen en voeten. Masseer ze dus eens goed. Smeer je handen en voeten in met een verzorgende crème en geef aandacht aan de massage. Houdt dan je handen en voeten goed in beweging!

Wanneer je zelf in beweging bent wordt je bloedcirculatie ook beter. Ga dus eens wat vaker naar de sportschool of kies een sport die je echt leuk vindt. Wat dacht je ervan om eens te dansen?

Spice it up! Eet lekker gekruid als je hiervan houdt. Van bijvoorbeeld hete pepers wordt er in je lichaam warmte gegenereerd waar je het dus warm van krijgt.

Warme kruiken en kersenpittenkussens zijn mijn grote vrienden als ik het koud heb. Mijn handen en voeten zijn dan zo weer op temperatuur!

Draag goede warme wollen sokken en wollen handschoenen. Of de warme producten van Heatholders.

Af en toe een wisselbadje is ook heel goed voor de doorbloeding! Vul één teiltje met koud en één teiltje met warm water. Begin met je voeten 3 minuten in warm water, daarna een halve minuut in koud water en herhaal dit zo vaak als je wilt. Eindig met warm water, droog je voeten goed af en trek die lekkere warme sokken aan ;). Dit werkt ook voor je handen.

Draag vooral geen knellende, strak zittende kleding. Dat is dus echt niet goed voor de doorbloeding!

Wat doe jij voor warme handen en voeten?

Liefs,

Anne