Tips om haar en make-up te herstellen na een regenbui


Je herkent het vast: je hebt je best gedaan op je haar en make-up, stapt op de fiets en wordt overvallen door een flinke regenbui. Balen, daar gaat je mooie make-up en het volume in je haar! Ik vertel hoe ik mijn haar en make-up na een regenbui herstel.

Back to basic

Als het al regent, of als ik weet dat het straks gaat regenen, doe ik eerst alleen mijn basis make-up op. Ik smeer een lekkere dag- of BB-crème op mijn gezicht, smeer een verzorgende lippenbalsem op mijn lippen en doe waterproof mascara op. Mijn haar föhn ik en doe ik alvast in een staart of knot.

Er zijn gelukkig veel producten die kunnen helpen je make-up langer te laten zitten. Zoals setting spray, waterproof eyeliner en waterproof oogpotlood. Ga naar jouw D.I.O. of jouw DA voor persoonlijk advies over deze producten.

Capuchon of pet

Fietsen in de regen? Een pet kan helpen je gezicht droog te houden en je haren worden op deze manier ook niet nat. Ik doe zelf soms een pet met een grote klep op en doe een capuchon over de pet heen. Zo blijft de pet goed zitten en krijg ik minder regendruppels in mijn gezicht. En dat voorkomt dan weer het uitlopen van make-up!

Een slimme meid is voorbereid

Het gebeurt iedereen wel een keer: door een onverwachte regenbui helemaal doorweekt raken. Het is altijd handig om wat spullen in je tas te hebben waarmee je je make-up kunt bijwerken of je huid kunt verzorgen. Reinigingsdoekjes zijn handig om bij je te hebben, net als een klein potje Nivea. De regendruppels op je wangen kunnen je huid namelijk flink uitdrogen. Even een crème smeren beschermt je huid..

Natregenen is nooit leuk en thuiskomen met ogen met een waas make-up eronder net zo min. Maar het is wel heerlijk om daarna een warme douche te nemen en je fijne joggingbroek aan te trekken. Dat heb je dan ook wel verdiend!

Wat doe jij als je bent natgeregend?

Liefs,
Anne