DIY – Je eigen kleding recyclen!

recyclen

Een overvolle kledingkast en de helft van de kleding die er in zit draag je niet eens. Je bent erop uitgekeken of het zit niet lekker meer. Herken jij dit? Nou ik wel… De hoogste tijd om al je kleding even uit te zoeken voor het nieuwe seizoen. Hier kan je zelfs iets heel leuks van maken, namelijk je eigen kleding recyclen!

Ruilen!

Heb je kledingstukken die eigenlijk nog best leuk zijn, maar die je echt niet meer draagt? Organiseer dan met wat vriendinnen een SWAP! Iedereen neemt dan kleding mee die zij niet meer draagt en zo kan er kleding geruild worden. Misschien vinden je vriendinnen wel iets heel leuks tussen jouw kleding en andersom. Iedereen blij!

Blouse

Heb je een oude blouse met lange mouwen in de kast hangen? Knip dan de mouwen eraf. Knip uit 1 van de mouwen een lange strook die je om je hals kunt strikken onder de kraag van je blouseje. Draag dit blouseje boven een rok, of stop hem in je broek en je outfit ziet er weer super hip uit!

Vestje

Heb je nog ergens een oude trui liggen? Knip dan netjes een strook uit het midden van de voorkant van je trui zodat er een vestje ontstaat. Hier kun je dan ook nog knoopjes aan de ene kant en gaatjes aan de andere kant maken. Een vestje is altijd handig, dus zul je dit veel sneller dragen!

Top

Van normale T-shirts kun je hele leuke tops maken. Dit kun je al doen door bijvoorbeeld de hals en de mouwen eraf te knippen. Ook kun je in de onderkant van het shirt allemaal dunne strookjes knippen en aan elkaar knopen voor een feestelijk shirt. Blazer of jasje er overheen en you are ready to go!

Jurk

Heb je nog een shawltje liggen die qua kleur heel goed bij een jurkje past? Dan heb ik een tip voor je om je jurkje feestelijk te maken! Knip een gat in het midden van de shawl, lekker ruim waar je hoofd doorheen past. Doe het gat om je hoofd en knip de shawl halfrond af zodat deze net boven het jurkje komt. Als je nu een riempje om je middel doet is de jurk helemaal af!

Broek

Je hebt ook vast nog wel een broek die je écht nooit meer draagt. Als deze nog lekker zit, kun je deze altijd afknippen om er een short van te maken. Om ‘m echt leuk te maken kun je verschillende stofjes of printjes op de kontzakken plakken of naaien. Alvast een superleuk short voor volgend jaar!

Het goede doel

Kun je echt niks meer met de rest van de kleding dat je niet meer draagt? Of heb je nog bijvoorbeeld een paar schoenen liggen te verstoffen? Er zijn genoeg goede doelen waar je je kleding aan kunt schenken. Denk bijvoorbeeld aan het Leger des Heils. Die heeft op verschillende plekken containers staan waar jij je kleding in kunt doen. Misschien staat er wel eentje bij jou in de buurt? Op deze manier help jij andere mensen met kleding die je anders misschien wel weggooit, dus dit is dé perfecte manier om je kleding te recyclen.

Wat doe jij met je oude kleding?

Liefs,

Anne