De hipste sporten voor buiten

Het buitensportseizoen is aangebroken! Het is weer lekker lang licht en het is ook nog eens supermooi buiten nu alles in bloei staat. Kies je voor hardlopen, fietsen, zwemmen, bootcampen… of voor één van deze hippe sporten: 

SUP

Stand up Paddling! Je staat op een surfboard en beweegt je met een peddel. Deze vorm van surfen is overgewaaid uit Hawaï en is de laatste jaren hier ook helemaal hip geworden. Terwijl je over grachten en meren supt, train je je benen, armen, buik, schouders en rug. Je lichaam gebruikt bijna al je spieren om de balans te bewaren en vooruit te komen… een supergoede workout dus! Je kunt in steeds meer plaatsen een sup-set huren en als je de techniek echt goed onder de knie wilt krijgen, kun je les nemen. De perfecte sport voor wie niet bang is voor een nat pak 😉

Outdoor fitness

Is het je al opgevallen dat er op steeds meer plaatsen in de open lucht fitnesstoestellen staan? Vaak maken ze deel uit van een parcours waarmee je een complete workout kan doen. Meestal staat er een QR-code op die je kunt scannen voor instructies. Met de oefeningen train je je conditie, kracht, flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Als je de sportschool van binnen wel gezien hebt, is dit een geweldige nieuwe uitdaging!

Ultimate frisbee

Dit is een van de meest intensieve teamsporten die er bestaan! Je kunt het doen op het veld, in de zaal of op het strand. Hiermee train je je atletisch vermogen, techniek, tactiek, teammentaliteit én snelheid. Ook fairplay is heel belangrijk, het spel wordt namelijk gespeeld zonder scheidsrechter! Als je altijd al van frisbeeën hield, kijk dan of je bij jou in de buurt ook Ultimate Frisbee kunt doen!

Meestal neem ik tijdens het sporten Isostar mee en neem ik na het sporten een lekkere eiwitshake of sportreep. Vergeet ook niet een goede multivitamine te slikken die het energieniveau ondersteunt. Zo ga je fit de zomer in. Heb jij je sport al gekozen?

Liefs,

Anne