Blondies en brownies voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje komt eraan. Surprises, cadeautjes en natuurlijk een heleboel lekkers! Dit jaar heb ik besloten brownies op tafel te zetten, van witte en bruine chocola. Blondies en brownies dus! 

Blondies met witte chocolade en speculaas

Wat heb ik nodig?

290 g roomboter (ongezouten)

280 g suiker

1 theelepel vanille extract

4 eieren

140 g bloem

150 g witte chocolade

150 g speculaas

Hoe maak ik het?

Verwarm de oven voor op 165 graden. Verwarm de boter en suiker au bain-marie tot de boter gesmolten is en roer tot de suiker helemaal is opgelost. Breek dan je de speculaas in kleine brokjes en de chocola in stukjes. Doe de eieren één voor één bij het boter- en suikermengsel en roer dit tussendoor goed door. Daarna kun je voorzichtig de bloem er doorheen spatelen en het vanille extract toevoegen. Doe ongeveer 2/3 van de witte chocola en speculaas bij het beslag en roer weer goed door. Vet nu een ovenschaal in en giet het beslag erin. Strooi de rest van de chocolade- en speculaasstukjes er overheen en zet dit ongeveer 50 minuten in de oven. Houd de blondies tijdens het bakken in de gaten en test af en toe met een vork of het gaar is. Af laten koelen en in stukken snijden… mmm superlekker om met Sinterklaas op tafel te zetten J

Brownies met hazelnoten

Wat heb ik nodig?

225 g roomboter (ongezouten)

115 g pure chocolade

2 eieren en 1 eidooier

330 g suiker

¼ theelepel zout

1 theelepel vanille extract

125 g bloem

25 g cacaopoeder

75 g blanke hazelnoten

Hoe maak ik het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel hierover de hazelnoten en rooster ze in ongeveer 8 minuten goudbruin. Leg de noten op een snijplank en plet ze door er met de onderkant van een pan op te drukken. Vet nu een ovenschaal in met boter. Smelt boter en chocolade au bain-marie en roer goed door elkaar. Klop ondertussen twee eieren en een eidooier met de suiker, het zout en het vanille-extract ongeveer vijf minuten, totdat je een luchtig mengsel hebt. Meng daarna met een spatel voorzichtig het chocolademengsel er doorheen totdat je een egaal geheel hebt. Daarna kun je ook de bloem en het cacaopoeder er doorheen mengen en als laatste de stukjes hazelnoot. Giet het beslag in de ovenschaal en bak ongeveer 40 minuten. Laat afkoelen in de vorm en snijd daarna in stukken. Zó lekker!

Ga jij voor blondies of brownies?

Liefs,

Anne