5 x waarom je eens een koude douche moet nemen

Koud douchen? Brrrr…. Waarschijnlijk moet je er niet aan denken. Maar wist je dat koud douchen heel gezond kan zijn? Het maakt je lichaam sterker en verhoogt je weerstand. De eerste paar keer zijn het heftigst maar je went er echt aan. 

Vijf redenen om koud te douchen:

  • Het versterkt je huid en je cellulitis neemt af. Warm water kan voor verslapping van je huid zorgen, maar koud water juist voor versterking. Koud water verbetert de bloedcirculatie waardoor vetkussentjes minder worden. Weg met die sinaasappelhuid!
  • Je verbrandt energie: Je lichaam moet hard werken om warm te blijven. Dus tijdens en na het koud douchen verbrandt je lichaam energie.
  • Je bloedcirculatie verbetert en je bloedvaten worden sterker. Omgekeerd maakt warm water de vaten slapper.
  • Je immuunsysteem wordt beter. Dus neem naast genoeg groente en fruit ook een koude douche voor je weerstand 😉
  • Was je altijd een koukleum? Nu niet meer! Want als je eenmaal aan het koude water gewend bent, kun je de rest van de dag ook beter tegen de kou.

Je hoeft niet meteen minutenlang onder de koude douche te staan. De eerste paar keer kun je een halve minuut lang je armen en benen afspoelen met koud water. Ben je hier na een tijdje aan gewend, dan kun je ook je bovenlijf afspoelen. Je kunt ook kiezen om te beginnen met een warme douche en eindigen met koud water. Probeer maar eens wat je prettig vindt en smeer je na het douchen lekker in met een voedende huidolie.

Ben je er klaar voor?

Liefs,

Anne