3 feestelijke looks voor kerst en de jaarwisseling

Met kerst en oud & nieuw willen we er allemaal op ons allermooist uitzien. Daarom bespreek ik drie feestelijke make-up looks die makkelijk te maken zijn en er ook hartstikke mooien feestelijk uitzien!

Glitter & glamour

Bij feestelijke dagen als kerst en oudejaarsavond horen natuurlijk glitters en metallic kleuren. Je mag deze dagen helemaal uitpakken op kleding- en make-up gebied. Maak eerst je gezicht op zoals je gebruikelijk doet. Hierna kun je een mooie gouden of zilveren oogschaduw aanbrengen. Wees niet te voorzichtig, deze mag je dik aanzetten. Maak een mooi lijntje langs je ogen met zwarte eyeliner en doe flink wat mascara op. Dit kun je het best in meerdere lagen aanbrengen. Je lippen kun je het best rustig houden. Gebruik hiervoor een mooie nude lippenstift. Let er goed op dat de kleur goed bij je huidskleur past.

Rode lippenstift

Rode lippen kunnen altijd. Rood staat stijlvol en geeft een extra touch aan je look. Het is belangrijk dat je je lippen eerst zachtjes scrubt en daarna goed verzorgt met vaseline of lippenbalsem. Vervolgens maak je je gezicht op zoals je normaal altijd doet. Zorg er wel voor dat als je je ogen opmaakt niet té erg uitpakt. Een cateye staat bijvoorbeeld erg mooi bij rode lippen, maar smokey eyes zijn ietwat heftig bij deze look. Als laatste breng je de rode lipstick aan. Met de stappen die je eerder hebt uitgevoerd zorg je ervoor dat de lipstick de hele avond blijft zitten.

Bordeaux lipstick

Ik vind een look met bordeaux lipstick echt heel tof, maar deze look is alleen geschikt als je echt uit durft te pakken. Bordeaux is een vrij donkere kleur, welke heel goed staat bij blondines en brunettes. Houd je gezicht zo egaal mogelijk met wat concealer en foundation. Gebruik een bruine of gouden oogschaduw voor je ogen en maak het af met zwarte eyeliner en mascara. De eyeliner mag je flink aanzetten, een cateye staat erg cool bij deze kleur lippenstift. Let wel op dat de lipstick goed donker is en nijgt naar paars-rood. Een te lichte lipstick maakt de look minder stoer.

Wat wordt jouw look de komende feestdagen?

Liefs,
Anne