2x recept voor een heerlijke quiche

Quiches, oftewel hartige taarten: ik vind ze heerlijk. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten, dus er is altijd wel een quiche die helemaal naar jouw smaak is. Ik deel twee recepten met je die ik zelf vaak klaarmaak.

  1. Quiche met geitenkaas en pijnboompitten

Wat heb je nodig?
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 4 tomaten
  • 3 eieren
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • 150 ml. crème fraîche
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Boter, om de bakvorm mee in te vetten
Wat moet je doen?
  1. Verwarm de oven voor op 215 graden.
  2. Vet de ovenschaal (of bakvorm) in en bekleed deze met bladerdeeg.
  3. Strooi het paneermeel over het bladerdeeg. Dit zorgt ervoor dat de bodem knapperig wordt, doordat het paneermeel vocht opvangt.
  4. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de bodem.
  5. Verdeel de gedroogde tomaten over de bodem.
  6. Strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.
  7. Mix de crème fraîche met de eieren, peper, zout en tijmblaadjes en giet de mix over de taart.
  8. Verdeel de tomaten over de taart en strooi hier geraspte kaas overheen.
  9. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar, in het midden van de oven.
  10. Eet smakelijk!
  1. Quiche met courgette en champignons

 Wat heb je nodig?
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml. melk
  • Crème fraîche
  • Geraspte kaas
  • Courgette
  • 2 tomaten
  • Champignons, een handje
  • 2 theelepels rozemarijn
  • Rode ui
  • Paneermeel
  • Boter, om de ovenschaal (of bakvorm) in te vetten
Wat moet je doen?
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en vet de ovenschaal in.
  3. Bekleed de ovenschaal met bladerdeeg.
  4. Strooi paneermeel over het bladerdeeg, zodat de bodem knapperig blijft.
  5. Snijd de courgette, champignons en tomaten in plakken en snijd de ui in stukken.
  6. Leg de stukjes courgette, champignons, tomaten en ui op het bladerdeeg.
  7. Meng de crème fraîche met de eieren en voeg zout, peper en rozemarijn toe.
  8. Giet het mengsel over de groenten in de ovenschaal.
  9. Strooi de geraspte kaas er als laatste overheen.
  10. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten af.

 

Eet smakelijk!

Liefs,
Anne