2x heerlijke recepten on a budget

Zomervakanties, festivals… iedereen is alweer druk aan het plannen voor de zomer. Vaak kost dit ook nog wel wat. Tijd om te besparen! Hier dan ook twee lekkere budget recepten waarmee je geld uitspaart voor je vakantie. 

Pasta

Pasta staat bekend om het feit dat het makkelijk, snel en goedkoop is! Vandaar dat dit pasta recept niet van mijn lijstje weg kon blijven.

Wat heb je nodig?

Gepelde tomaten uit blik, tomatenpuree, paprika, ui, knoflook (of knoflookpoeder), peper, zout en natuurlijk spaghetti of een ander soort pasta.

Stap 1

Heb je er al een keer aan gedacht om je water alvast te koken in een waterkoker? Scheelt je net even wat tijd! Dus doe dit eerst.

Stap 2

Snij een ui (of twee) grof fijn, samen met een aantal teentjes knoflook. Gooi dit in koekenpan samen met olijfolie. Geen knoflook maar wel knoflookpoeder? Ook prima. De poeder kun je zo direct toevoegen met de andere kruiden.

Stap 3

Hak twee paprika’s fijn terwijl je ui en knoflook langzaam smaak beginnen te geven. Voeg hierna de paprika toe en mix dit samen met je knoflook en ui.

Stap 4

Voeg dan de tomaten uit blik toe, samen met een klein blikje tomatenpuree. Hussel alles goed door elkaar en voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik blijft.

Stap 5

Tijd om de saus meer op smaak te brengen. Standaard voeg je een beetje peper en zout toe. Nog gedroogde kruiden zoals Italiaanse kruiden, basilicum of peterselie in je keukenkastje? Deze kun je nu toevoegen. Roer even goed door en zet de saus op een lager pitje.

Stap 6

Tijd voor de pasta! Zet de pasta pan op het fornuis en giet het voorgekookte water in de pan. Zodra het aan de kook is voeg je de spaghetti toe. Check af en toe of de spaghetti al gaar zodat deze niet te ver doorkookt. Pasta bijna gaar? Zet de saus nog even op een hoger pitje. Als de pasta gaar is , giet je deze af. Je kunt ervoor kiezen om je pasta al samen met de saus te mengen, of deze los van elkaar te serveren.

Vind je de pasta niet vullend genoeg? Voeg dan wat gehakt toe (na je ui en knoflook) of een halve aubergine (samen met de paprika). Dit geeft ook iets meer smaak aan je pasta. Teveel gemaakt? Geen probleem! Als je het goed bewaart in de koelkast kun je als het goed is morgen ook van je heerlijke pasta genieten.

Quinoa salade

Eet deze heerlijke frisse Griekse budget quinoa salade als lunch, diner, tussendoortje of als bijgerecht. Deze salade is echt perfect voor ieder moment van de dag (behalve als ontbijt misschien).

Wat heb je nodig?

Quinoa, ingelegde feta, zongedroogde tomaatjes, citroen, olijfolie, en rucola

Stap 1

Volg de instructies op het pakje van je quinoa. Sommige soorten quinoa zijn namelijk iets sneller klaar dan de ander. Soms vindt quinoa ook als een kant en klaar versie in de supermarkt. Scheelt net weer in de tijd.

Stap 2

Laat de quinoa afkoelen als je deze net hebt bereid. Maak de quinoa op smaak met het sap van een halve citroen, olijfolie, peper en zout. Meng alles goed door zodat de smaak gelijkmatig verdeeld is.

Stap 3

Kleed je salade aan! Het is tijd om de rucola sla toe te voegen, samen met de ingelegde kruiden feta, en zongedroogde tomaatjes. Makkelijker kan het niet!

Dit zijn mijn twee budget recepten. Het fijne aan deze recepten is dat je direct voor een aantal dagen kan koken en dat je altijd dingen kan toevoegen die toevallig nog in je koelkast liggen. Zo worden deze recepten helemaal jouw smaak. Wat is jouw lievelingsbudgetrecept wat ik echt zou moeten proberen? Eet smakelijk!

Liefs,

Anne